Butsnudet frø
Home Site map
Hvis du er under 18, forlader dette websted!

Butsnudet frø. Butsnudet Frø


Fakta om Butsnudet Frø - Rana temporaria - Naturbasen Store, grønne asiater som rigtig stor pik i hækken! Se ansigtets og kroppens tegninger. Undertiden lægges frø i butsnudet græsvegetation, som hurtigt opvarmes af solen. Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide. Sydligere findes den kun i de nordligste egne af Spanien, Italien og Grækenland. Kolofon Tekst og foto: Butsnudet frø tilhører de brune frøer. Kendetegn: Der findes tre arter af brune frøer der ligner hinanden meget. Det er butsnudet frø, spidssnudet frø og springfrø. Fælles for dem er, at de er brunlige. Dansk navn: Butsnudet Frø. Latinsk navn: Rana Familie: Egentlige frøer ( Ranidae). Rødliste: LC Foto/billede af Butsnudet Frø (Rana temporaria) Foto: Inge.


Contents:


Butsnudet Frø, Rana temporaria. Af de brune frøer er den butsnudet frø Rana temporaria den mest almindelige og derved den frø der oftest ses på tur derude. Netop nu er den dukket frem fra vinterdvalen og søgt til vandhullerne, hvor der er fuld gang i yngleaktiviteterne. Butsnudet Frø, (Rana temporaria). Af de brune frøer er den butsnudet frø Rana temporaria den mest almindelige og derved den frø der oftest ses på tur derude. Netop nu er den dukket frem fra vinterdvalen og søgt til vandhullerne, hvor der er fuld gang i yngleaktiviteterne. Hør frøens knurrende kvækken længere nede på siden. Kendetegn . Udbredelse. Butsnudet frø findes over hele Danmark med undtagelse af Læsø, Endelave, Det Sydfynske Øhav, Sejerø, Lolland, Falster, Møn og Bornholm. dion sommer Spidssnudet frø er som butsnudet angiver mere spidssnudet end butsnudet, hvilket dog kan være meget svært at konstatere. Det ses lettest ved at følge linien fra øjet ud mod frø.

Udbredelse. Butsnudet frø findes over hele Danmark med undtagelse af Læsø, Endelave, Det Sydfynske Øhav, Sejerø, Lolland, Falster, Møn og Bornholm. Leksikon artikel om Butsnudet frø med fakta, billeder, video, quizzer, opgaver og kopiark til undervisning. Gode links til videre arbejde med Butsnudet frø. Den butsnudet frø kan variere i farve og mønster, men er generelt brun i farven med tværstriber på bagbenene. Den kan være vanskelig at skelne fra de øvrige. Den butsnudede frø (Rana temporaria) er en semi-akvatisk padde af familien Ranidae, som lever i store dele af Europa. Det er den mest almindelige frø i. Udbredelse. Butsnudet frø findes over hele Danmark med undtagelse af Læsø, Endelave, Det Sydfynske Øhav, Sejerø, Lolland, Falster, Møn og Bornholm. Leksikon artikel om Butsnudet frø med fakta, billeder, video, quizzer, opgaver og kopiark til undervisning. Gode links til videre arbejde med Butsnudet frø. Den butsnudet frø kan variere i farve og mønster, men er generelt brun i farven med tværstriber på bagbenene. Den kan være vanskelig at skelne fra de øvrige. Du kan let støde på butsnudet frø. Den er nemlig en af de mest almindelige frøer i Danmark. Butsnudet frø har en but snude. But betyder rund. Den er 5 - 9 cm. Den butsnudede frø (Rana temporaria) er en semi-akvatisk padde af familien Ranidae, som lever i store dele af Europa. Det er den mest almindelige fr Klasse: Amphibia (Padder).

 

BUTSNUDET FRØ - aftensmads ideer opskrifter. Butsnudet frø

Tilladt at indsamle voksne, yngel og æg i begrænset antal til forskning butsnudet undervisning. Voksne tages af snog, hugorm, frø, rotter, musvåge, fiskehejre, rovfisk, grævling, m. Yngel tages af bl. Farven varierer fra gulbrun over rødbrun og nøddebrun til næsten sort. På ryggen er der et broget mønster af mere eller mindre regelmæssige pletter.


Butsnudet frø – Danmarks almindeligste padde butsnudet frø Butsnudet frø lyder ikke som de to andre brune frøer. Hannen kan være blålig i yngleperioden. Hannen har desuden mere svømmehud end hunnene, hvilket kan ses på, at de to yderste led af den længste tå er frie af svømmehuden hos hannen, mens det er de tre yderste led hos hunnen. Spidssnudet frø (Rana arvalis). Spidssnudet frø ligner meget butsnudet frø – begge hører til de brune frøer. Spidssnudet frø bliver knap så stor som butsnudet frø. Farven er brun med mørke pletter på ryg. I yngletiden får nogle hanner kortvarigt en blålig farve. Spidssnudet frø er som navnet angiver mere spidssnudet end butsnudet, hvilket dog [ ].

Butsnudet frø er den almindeligste frø i Danmark. Den er udbredt i det meste af landet bortset fra øerne i Det Sydfynske Øhav, på Lolland-Falster, Møn, Bornholm .

De største bestande er i Vest- og Nordjylland og i Nordsjælland. Sydfyn og på Lolland er arten i stærk tilbagegang.

Dansk navn: Butsnudet Frø. Latinsk navn: Rana Familie: Egentlige frøer ( Ranidae). Rødliste: LC Foto/billede af Butsnudet Frø (Rana temporaria) Foto: Inge. Du kan let støde på butsnudet frø. Den er nemlig en af de mest almindelige frøer i Danmark. Butsnudet frø har en but snude. But betyder rund. Den er 5 - 9 cm. Udbredelse. Butsnudet frø findes over hele Danmark med undtagelse af Læsø, Endelave, Det Sydfynske Øhav, Sejerø, Lolland, Falster, Møn og Bornholm. Watch video · This is "Butsnudet frø (Rana temporaria)" by Naturhistorisk Museum Aarhus on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.


Butsnudet frø, irsk stuvning opskrift arla Butsnudet frø

Er der problemer med lyden? Se da eventuelt Hjælp: Ogg Vorbis eller "Media help" engelsk. led lys lysstyrke Det er den mest almindelige af de 3 arter af brune frøer. De to andre er  spidssnudet butsnudet  og  springfrø. Den butsnudet frø æder stort set alt, der frø sig, og som den er i stand til at sluge. Den kan også æde mindre frøer af sin frø art.


Den Spidssnudede frø kan blive helt blålig i yngletiden, men er ellers brunlig Spidssnudet frø lever altid tæt på vand, og har brug for fugtige områder tæt på vandet også. Den er en af de Danske tre brune frøer (De andre er springfrø og Butsnudet frø). Butsnudet frø. Butsnudet frø er en brun frø med mørke tegninger og en mørk maske bag øjnene. Den ligner meget spidssnudet frø og springfrø. dansk: Butsnudet frø; Deutsch: Grasfrosch; Pages in category "Rana temporaria" This category contains only the following page. R. Rana temporaria; Media in category "Rana temporaria" The following files are in this category, out of total. (previous page). Spidssnudet frø kan være meget vanskelig at kende fra butsnudet frø. Faktisk er det eneste sikre kendetegn, at spidssnudet frøs fodrodsknude er højere og mere sammentrykt, og at den er længere end længden af det inderste led på indertåen. Navigationsmenu

  • Hjemmesiden bruger Cookies Pages in category "Rana temporaria"
  • bedste grøntsager

Kategorier